Behandelingen

Banner6

Jaarlijks bezoeken bijna drie miljoen mensen de fysiotherapeut. Het gaat daarbij om klachten aan het bewegingsapparaat, die ze opgelopen hebben tijdens bijvoorbeeld het werk of door te sporten. Ook klachten na een verkeerde beweging, ongeluk of een ziekte kan de oorzaak zijn van klachten. Daarbij speelt het ‘ouder worden’ eveneens een belangrijke rol in het ontstaan van lichamelijke klachten.

De fysiotherapeut inventariseert uw klachten en kijkt samen met u naar een mogelijke oplossing. Met zijn adviezen en oefeningen kan hij er weer voor zorgen dat u weer beter kunt bewegen.

Onze fysiotherapeuten zijn de specialist op het gebied van bewegen. Onze therapeuten behandelen patiënten in groepsverband of individueel. De therapeut stelt samen met u een behandelplan op. Na een aantal behandelingen wordt de voortgang geëvalueerd. Eventueel wordt dan de behandeling aangepast.

In onze praktijk zijn alle fysiotherapeuten opgenomen in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Verder hebben al onze medewerkers eigen specialisaties.

 

Klik voor meer informatie >

Banner5

Een specialisatie binnen de fysiotherapie, is Manuele Therapie. Het doel van de manueel therapeut is om uw gewrichten beter te laten functioneren. Daarnaast corrigeert hij de patienten in houding en beweging. Hiervoor beschikt de manueel therapeut over specifieke behandeltechnieken. De effecten hiervan zijn direct merkbaar. Een manueel therapeut heeft zich na de opleiding fysiotherapie nog drie jaar verdiept, in het bijzonder de wervelkolom.

Klachten die onze manueel therapeuten kunnen behandelen:

– hoofd- en nekpijn

– nek- en schouderklachten (met of zonder uitstraling in de armen)

– lage rugklachten (met of zonder uitstraling in de benen)

– hoge rugklachten; rib- en borstpijn

– duizeligheid (bij het bewegen van de nek)

– kaakklachten

– heupklachten

Onze manueel therapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

Klik voor meer informatie >

Banner4

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Banner2

De oedeemfysiotherapeut behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Oedeem komt onder meer voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met oefentherapie. Dat gebeurt met algemene oefeningen en ademhalingsoefeningen. Verder doen patiënten vaak specifieke oefeningen gericht op spieren in het hele lichaam die functioneren als een pomp. Daardoor kan vocht afgevoerd worden via de lymfe- en bloedbanen.

Hij maakt ook gebruik van manuele lymfdrainage. Met deze massagetechniek verplaatst hij vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert.

Daarnaast kan de oedeemfysiotherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om vochtophoping tegen te gaan of te zorgen dat de ontstane situatie stabiel blijft.

Vaak werkt de oedeemfysiotherapeut samen met andere specialisten, zoals oncologen of chirurgen. Diverse oedeemfysiotherapeuten hebben zich ook gespecialiseerd in de oncologiefysiotherapie.

banner1

Wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (trigger points) kunnen veel pijn veroorzaken. Shockwave therapie wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen.

Ondanks de prima resultaten die behaald worden met deze vorm van therapie, wordt shockwave nog steeds niet vergoed van de zorgverzekeraar. Daarom krijgt deze behandelingen apart in rekening gebracht. Bespreek met onze therapeuten de mogelijkheden en hoeveel behandelingen u nodig gaat hebben.

Wij zijn aangesloten bij Impuls – Vereniging voor shockwave therapie & echografie.

Klik voor meer informatie >

Banner-Specialisatie

Wanneer u een operatie ondergaat vanwege uw lichamelijke klachten, kunnen wij u in dit gehele traject (voor en na de operatie) begeleiden. Wij zijn voorstanders van pre-operatieve training. Dat wil zeggen dat u ‘sterker’ en ‘fitter’ de operatie ingaat. Gevolg hiervan is dat u sneller na een operatie hersteld. Dit programma noemen we het ‘Better-in, Better-out’ programma.

Voorbeelden van onze revalidatieprogramma’s zijn:

  • Totale heup prothese
  • Totale knie prothese
  • Herniaoperatie
  • etc.
Banner-Specialisatie

Om aan de laatste wetenschappelijke kwaliteitseisen te voldoen, is Fysiotherapie Mijnes – Van den Broek gespecialiseerd en gecertificeerd in de volgende beweegprogramma’s:

-Osteoporose
-Diabetes mellitus type II
-COPD
-Coronaire hartziekten
-Oncologie
-Artrose
-Overgewicht en obesitas bij kinderen

Veel zorgverzekeringen hebben een apart budget voor het volgen van een beweegprogramma. Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar.

Een actieve lifestyle wordt door onze mensen gestimuleerd. Trainen en bewegen is een belangrijk middel om lichamelijke klachten te voorkomen. Wij bieden op maat gemaakte trainingsprogramma’s, die samengesteld worden door een van onze therapeuten. Daarbij wordt in kleine groepen getraind van maximaal 4 personen.

Wij werken met maandabonnementen (minimale duur abonnement 3 maanden), waarbij 2x per week getraind kan worden in onze kleinschalige oefenruimte. Wij hanteren minimale trainingsschema’s van 3 maanden (12 weken). Omdat daarna pas de trainingseffecten het gewenste resultaat gaan bereiken. Er kan gestart worden met Fysiofit na intake van onze fysiotherapeuten, nadat er geen blessures of lichamelijke beperkingen geconstateerd zijn

Loop vrijblijvend binnen bij onze praktijk voor prijzen of mail voor meer informatie naar info@fysiomijnes-vandenbroek.nl

Banner-Specialisatie

Crafta staat voor “Cranio Facial Therapy Academy”. Deze vorm van therapie richt zich op kaak, gezicht en nek gerelateerde aandoeningen.

De Crafta therapeut behandelt o.a.:

  • Hoofdpijn
  • Kaakproblematiek
  • Nekklachten
  • Combinatie van bovenstaande klachten

De Crafta therapeut onderscheidt zich d.m.v. speciale technieken te gebruiken om problemen is deze regionen te onderzoeken en behandelen. Onze therapeuten hebben een nauwe samenwerking met tandartsen en logopedisten in de regio.